GIF Cycler Embedded GIF

Brändi-identiteetin visuaalinen matka

Brändi-identiteetin visuaalinen ilme:

Brändi-identiteetti on paljon enemmän kuin logo ja värit – se kertoo yrityksen tarinan ja arvot. Visuaalinen ilme on tämän tarinan näkyvä osa, ja sen suunnittelu vaatii huolellista työtä. Tässä tiivistettynä tärkeimmät vaiheet brändin visuaalisen ilmeen luomisessa.

printti kuvio, jossa koiran  pää ja tassuja, väritys vihreä

Brändiä voi ajatella kuin ihmistä: millainen hän on, mistä hänet tunnetaan ja miten hän vuorovaikuttaa muiden kanssa? Brändin arvot ja tavoitteet muodostavat perustan visuaaliselle ilmeelle. Jos brändi on esimerkiksi moderni ja rohkea, sen väripaletti, typografia ja graafiset elementit voivat olla voimakkaita ja kontrastisia.

Jos taas brändi edustaa perinteitä ja laatua, ilme voi olla hillitty ja ajaton. Visuaalinen identiteetti ei ole vain esteettinen valinta – se kertoo, mitä brändi edustaa ja millaisen tunnelman se haluaa herättää.

Brändin visuaalinen ilme ei ole suunnattu kaikille, vaan juuri sille yleisölle, jota yritys haluaa puhutella. Kohdeyleisön arvot, elämäntyyli ja mieltymykset vaikuttavat siihen, miten brändi rakentaa ilmeensä.

Esimerkiksi McDonald’sin ja Michelin-ravintoloiden visuaalinen identiteetti eroaa täysin, koska niiden asiakaskunta ja brändiviesti ovat erilaiset. McDonald’s viestii rentoutta ja helppoutta kirkkailla väreillä ja pyöreillä muodoilla, kun taas Michelin-ravintolat hyödyntävät minimalistista ja tyylikästä ilmettä laatuvaikutelman vahvistamiseksi.

Valmis identiteetti viestii arvoista ja tunnelmasta, jota brändi haluaa viestiä.

Värit ja fontit ovat brändin tärkeimpiä visuaalisia elementtejä, koska ne luovat välittömästi mielikuvia ja tunnelmaa.

Värit: Jokaisella värillä on oma merkityksensä. Esimerkiksi sininen viestii luottamusta ja rauhallisuutta, punainen energiaa ja intohimoa, ja vihreä luonnonläheisyyttä ja kestävyyttä. Oikein valitut värit tukevat brändin viestiä ja houkuttelevat oikeaa kohdeyleisöä.

Typografia: Pyöreät, pehmeät fontit viestivät ystävällisyyttä, kun taas terävät ja ohuet kirjaimet voivat olla tyylikkäitä ja ammattimaisia. Typografi a on tärkeä osa brändin tunnistettavuutta ja erottuvuutta.

Logo: Hyvin suunniteltu logo kiteyttää brändin arvot yksinkertaisessa, mutta tunnistettavassa muodossa. Sen tulee olla ajaton, skaalautuva ja helposti yhdistettävissä muuhun visuaaliseen ilmeeseen.

Brändin visuaalinen ilme toimii vain silloin, kun se on johdonmukainen kaikissa kanavissa. Yrityksen verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa, pakkauksissa ja markkinointimateriaaleissa tulisi olla yhtenäinen tyyli, joka vahvistaa brändin identiteettiä ja luo luotettavuutta.

Lopulta visuaalinen ilme on paljon enemmän kuin vain kauniita kuvia – se on keino herättää tunteita, kertoa brändin tarinaa ja rakentaa yhteyttä asiakkaisiin.

Kuvat: Anne Romppainen
Videon ohjaus, editointi ja kuvaus: Anne Romppainen
Artikkeli: Anne Romppainen

  • Blind Channelin vika keikka ennen taukoa

    Final Emotions Tour Blind Channel on 2013 Oulussa perustettu violent pop -bändi. He julkaisivat ensimmäisen levynsä lokakuussa 2016. Vuonna 2020 Aleksi Kaunisvesi taiteilija nimeltään tunnettu Alex Mattson liittyi…

  • OCF kollektiivi

    Pohjoisen kasvava ilmiö. Rap kollektiivi OCF, joka koostuu 6 rap artistista, DJ:stä ja muusta tausta joukosta. Monikaan ei taida tietää OCF:stä sen enempää. Kollektiivi kuitenkin luotiin jo vuonna…

  • Elokuvateatteri työpaikkana

    Elokuvateattereiden kasvu Elokuvateatterit ovat olleet osa suomalaista yhteiskuntaamme jo yli sadan vuoden ajan. Suomen ensimmäinen varsinainen elokuvateatteri KINO avasi ovensa vuonna 1923 ja lopetti toimintansa vuonna 1929. Nykyään…

  • Tarina nollasta isojen artistien kuvaajaksi

    Joona Mäki harrasti lapsena skeittaamista, jossa kantoi kameraa mukana kuvaten joitain videoita. Mäki lopulta totesi, että kameran takana olisi enemmän annettavaa. Joona alkoi kantamaan kameraa kaikkialle, joka oli…

  • Se toisenlainen grilli

    -Jäälin AG sekä uusi Lenny’s Kaakkuri ”Pyritään olemaan työpaikka, joka on vähän niinkuin toinen koti.” –Leinonen sanoo. Niko Leinonen on pyörinyt jo kauan ravintola-alan toimissa ja ensikosketus töiden…